Ako kúpiť Akcie Tesla » Návod

od Naposledy Aktualizované: 4. mar, 2024

Ak ste sa rozhodli zakúpiť si akcie firmy Tesla, v tomto článku vám skúsim popísať, ako na to.

V krátkosti, ak si chcete kúpiť akcie Tesla, budete musieť spraviť nasledovné:

  1. Zaregistrovať sa u brokera
  2. Vložiť peniaze na svoj účet
  3. Vyhľadať si akcie Tesly (TSLA)
  4. Kúpiť akcie TSLA

Nižšie v tomto článku si už môžete prečítať podrobný návod, ako kúpiť akcie Tesly aj s obrázkami, ktoré vysvetľujú postup krok za krokom:

Ako brokera na nákup akcií Tesla odporúčam spoločnosť eToro. Je to jedna z najpopulárnejších firiem na nákup akcií. A okrem akcií môžete pomocou nej nakupovať aj komodity ako napríklad drahé kovy alebo ropu.

Takže, najskôr sa musíte zaregistrovať na stránke eToro.

* TIP: Ak používate Revolut, môžete si jednotlivé akcie nakúpiť aj priamo vo svojej Revolut aplikácii.

* eToro je investičná platforma s viacerými aktívami. Hodnota vašich investícií môže stúpať alebo klesať. Váš kapitál je ohrozený.

Na stránke eToro kliknite na zelené tlačidlo „Tak se přidejte“, ktoré sa nachádza vpravo hore v menu, a vyplňte registračný formulár.

 

eToro Registrácia

 

Ďalej, po prihlásení, predtým, ako začnete obchodovať, si budete musieť ešte overiť váš eToro účet.

 

Overiť účet eToro

 

Je potrebné vyplniť nejaké vaše osobné údaje za účelom overenia vašej identity. Toto od vás eToro požaduje podľa zákona, keďže budete nakupovať akcie na vaše meno. Ďalej budete musieť naskenovať nejaké vaše doklady (na overenie identity). Stačí, keď si do mobilu odfotíte napríklad váš občiansky preukaz (z obidvoch strán) a nejaký ďalší doklad. Potom tam nahráte tieto odfotené obrázky alebo scany a nakoniec budete musieť ešte pár dní počkať, kým vám účet overia. Neodporúčam vkladať peniaze na účet, pokiaľ ho ešte nemáte overený.

 

Overiť účet krok 1

 

Keď už budete mať svoj eToro účet overený, môžete začať nakupovať akcie. Predtým je potrebné vložiť si peniaze na váš eToro účet. Ak tak chcete učiniť, kliknite na tlačidlo „Vložit prostředky“, ktoré sa nachádza vľavo dole vo vašom eToro účte.

 

eToro účet

 

Následne zadáte vami želanú sumu peňazí, ktorú plánujete investovať, a vyberiete si spôsob platby. Spôsobov platby máte na výber viacero; dá sa platiť napríklad aj cez PayPal, Skrill, Neteller, či bankový prevod. Ja si vyberiem najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob, a to platbu kreditnou / debetnou kartou. Platby kartou a PayPalom by vám mali nabehnúť hneď, preto odporúčam vybrať jednu z týchto možností.

 

eToro Vložiť Prostriedky

 

Ešte spomeniem, že vo vašom eToro účte si môžete vyskúšať aj demo celej platformy. Stačí v ľavom dolnom rohu kliknúť na tlačidlo „Přepnout na virtuál“ a máte k dispozícii virtuálnych $100.000 na obchodovanie. Odporúčam vám, aby ste si to vyskúšali predtým, ako začnete niečo nakupovať na ostro. Pomôže vám to oboznámiť sa s tým, ako eToro funguje. Potom stačí len kliknúť na tlačidlo „Přepnout na reál“ a môžete začať obchodovať v reále.

 

Demo Platformy eToro

 

Po uskutočnení platby cez vašu banku (prípadne iný spôsob platby) budete môcť nakúpiť vami želané akcie. Stačí si hore vo vyhľadávacom okne zadať danú firmu, do ktorej akcií chcete investovať. V mojom prípade to bude teda Tesla (TSLA). Potom stačí už len kliknúť na tlačidlo „Obchodovat“.

 

Akcie Tesla na eToro

 

Kúpiť Akcie Tesla

 

Nakoniec len zadáte čiastku, za ktorú chcete akcie nakúpiť a kliknete na modré tlačidlo „Otevřít obchod“. Po tomto kroku máte akcie úspešne nakúpené.

Niečo o firme Tesla

Americká automobilka Tesla bola založená v roku 2003 a sídli v Silicon Valley v Kalifornii. Vlastníkom je americký podnikateľ a miliardár Elon Musk, ktorý mal za sebou už pred založením tejto firmy úspešné projekty ako napríklad PayPal. Všetky modely tejto automobilky sú elektromobilmi. Najpredávanejšie z nich sú Tesla Model 3, Model S a Model Y. Ich prvým modelom bol však Tesla Roadster, ktorý sa vyrábal v rokoch 2008 až 2012. Jeden kus tohto modelu dokonca obieha aj okolo obežnej dráhy Zeme. Vyniesla ho tam raketa Falcon Heavy. Elon Musk, podobne ako aj Jeff Bezos z Amazonu, svoje zarobené peniaze investuje do vesmírnych projektov. Určite ste už počuli o firme SpaceX, s ktorou má v pláne uskutočniť misiu na Mars.

 

Automobil Tesla Model S

 

Vďaka týmto inovačným technológiám sa Tesle veľmi darí a investovanie do jej akcií sa stáva čoraz populárnejšie. Akcie Tesly vlastnia aj zakladatelia Google, Larry Page a Sergey Brinn. V súčasnosti Tesla finišuje výstavbu svojej prvej európskej továrne Tesla Gigafactory pri nemeckom Berlíne. Tesla taktiež prevádzkuje svoju sieť nabíjacích stanic nazývanú Supercharger.

Investovanie do akcií Tesly môže byť zaujímavá voľba hlavne vďaka celosvetovému nárastu používania elektromobilov za cieľom znižovania emisií skleníkových plynov a spomaleniu globálneho otepľovania. Najmä čo sa týka zákonov a zámerov Európskej Únie ale aj iných krajín.

Záver

Svoje akcie na eToro môžete predať kedykoľvek. No ak ste ako ja, predáte ich až po dlhšom čase, keď budete na niečo potrebovať peniaze. Taktiež by som chcel spomenúť možnosť CopyPortfolios, ktorú eToro ponúka. Môžete pomocou nej kopírovať nákup akcií iných úspešných obchodníkov na eToro. Táto možnosť môže byť vhodná pre začiatočníkov, najmä ak toho chcete nakúpiť viac a neviete, ako začať.

Na záver ešte spomeniem, že na jednotlivé vaše obchody si viete nastaviť aj cenové upozornenia. To znamená, že keď cena vašej akcie klesne pod určitú hodnotu, alebo dosiahne vami nastavenú hodnotu, eToro vás na to upozorní.

 

Cenové Upozornenia na Akcie Tesly

 

Tento návod na nákup akcií Tesla na eToro môžete použiť aj na nákup akcií akejkoľvek inej firmy dostupnej u tohto brokera, či na nákup komodít ako ropa a zlato.

A nezabudnite si dobre zabezpečiť váš eToro účet silným heslom, aby vaše investície boli v bezpečí. Odporúčam nastaviť si aj 2FA (Two Factor Authentication) – overenie pomocou SMS pri prihlasovaní.

Veľa šťastia s investovaním!

* eToro je platforma s viacerými aktívami, ktorá ponúka investovanie do akcií a kryptoaktív, ako aj obchodovanie s CFD.
Upozorňujeme, že CFD sú zložité nástroje a prinášajú vysoké riziko rýchlej straty peňazí. 51 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
Mali by ste zvážiť, či rozumiete tomu, ako CFD fungujú, a či si môžete dovoliť riziko straty vašich peňazí.
Minulá výkonnosť nie je ukazovateľom budúcich výsledkov. Prezentovaná obchodná história je menšia ako 5 rokov a nemusí stačiť ako základ pre investičné rozhodnutie.
Copy Trading nepredstavuje investičné poradenstvo. Hodnota vašich investícií môže stúpať resp klesať. Váš kapitál je ohrozený.
Investovanie do kryptoaktív je veľmi nestále a v niektorých krajinách EÚ neregulované. Žiadna ochrana spotrebiteľa.
Môže sa uplatňovať daň zo zisku.
Neinvestujte, pokiaľ nie ste pripravení stratiť všetky investované peniaze. Ide o vysoko rizikovú investíciu a
nemali by ste očakávať, že budete chránení, ak sa niečo pokazí. Nájdite si 2 minúty a zistite viac
Spoločnosť eToro USA LLC neponúka CFD a nezastupuje a nepreberá žiadnu zodpovednosť v súvislosti so správnosťou alebo úplnosťou obsahu tejto publikácie, ktorú pripravil náš partner s využitím verejne dostupných informácií o eToro.

Andrej

Autor: Andrej

Expert vo webových technológiách a práci s WordPressom už od roku 2007. Keď nie som práve pri PC, pravdepodobne sa učím cudzie jazyky alebo bicyklujem. Viac o mne si môžete prečítať tu.