Batoh pre Digitálnych Nomádov – Nomatic (Gomatic)

od Naposledy Aktualizované: 21. dec, 2021

Poznámka: Nomatic (Gomatic) do EÚ momentálne nedoručuje. Môžete si ho však objednať z Amazonu alebo eBayu.

Považujete sa za digitálneho nomáda? Alebo len často cestujete s vašim notebookom a hľadáte ten správny batoh na cesty? Ak áno, tak pre vás mám skvelý tip.

Riešením je multifunkčný batoh Nomatic. Nakoľko celkom často cestujem, rozhodol som sa, že si ho zakúpim aj ja. Som s ním veľmi spokojný, a preto som napísal aj jeho krátku recenziu s fotkami. Tak tu ju máte:

Firma Nomatic (pôvodne len startup na Kickstarteri) ponúka viacero produktov na batožinu, vrátane cestovných kufrov. Ďalej ponúkajú cestovné tašky (Travel Pack, Travel Bag) a batohy (Backpack). Model, ktorý som si kúpil ja a ktorý môžete vidieť aj dole na obrázkoch, je konktrétne Travel Pack.

* Tento článok obsahuje affiliate odkazy. To znamená, že ak si batoh kúpite, ja za to dostanem aj malú províziu, ako odmenu za tento článok. Samozrejme, ak ma nechcete podporiť, nemusíte si batoh kúpiť cez môj odkaz.

Podľa výrobcu by ste sa do neho mali dokázať zbaliť na 1 až 3-dňový výlet. Mne osobne vystačí aj na 2 týždne, ak si k nemu zoberiem aj cestovnú tašku do ruky, do ktorej si zabalím ostatné veci.

Cenovo Nomatic Travel Pack vychádza aktuálne na cca 240€, no ak ho chcete doručiť na Slovensko (posielajú ich z USA, do Európy z Holandska), musíte si pripočítať ešte poštovné okolo 20€ a daň pre Európsku Úniu, takže to vyjde celkom dosť. No tie peniaze neľutujem. Pre mňa osobne to bola dobrá investícia, pretože verím, že batoh mi poslúži niekoľko rokov.

Batoh pôsobí celkovo veľmi príjemne a má kvalitné vypracovanie. Materály a zipsy sú pevné a vyrobené z vode-odolných materiálov.

Má veľmi veľa rôznych priečinkov a priehradiek. Ja som ich napočítal až 20. Obsahuje aj skrytú priehradku a vrecká po bokoch na nápoje či dáždnik majú magnetické spoje.

Taktiež sa dá celý zväčšiť z 20 na 30 litrov objemu.

Ruksak tiež ponúka aj premyslený popruhový systém, pomocou ktorého ho môžete ľahko upevniť na cestovný kufor.

Ako nevýhodu musím však spomenúť, že môj starší 15,6-palcový notebook sa mi do priečinka vyhradeného pre laptop nezmestí (mám starší model Dell Vostro). Avšak novšie modely notebookov sú už menšie, alebo ak máte napríklad MacBook, ten vôjde bez problémov. Nie je to však až taký veľký problém, keďže si ho viem dať do inej priehradky.

Balenie obsahuje: batoh, púzdro na okuliare, vyťahovateľná kľúčenka na kľúče a odnímateľné popruhy na pás.

Špecifikácie:

Hmotnosť: 1,89 kg
Kapacita: 20 -30l (rozšíriteľná)
Vonkajšie rozmery: výška 46,99 cm, šírka 30,48 cm, hrúbka 15,24-24,13 cm (vyhovuje leteckej príručnej batožine)

Fotogaléria:

Andrej

Autor: Andrej

Expert vo webových technológiách a práci s WordPressom už od roku 2007. Keď nie som práve pri PC, pravdepodobne sa učím cudzie jazyky alebo bicyklujem. Viac o mne si môžete prečítať tu.