Ako Ušetriť na Online Nákupoch - Návod

Ako Ušetriť na Online Nákupoch – Návod

od Naposledy Aktualizované: 16. jún, 2023

Ak často nakupujete online, či už kupujete elektroniku alebo oblečenie z rôznych eshopov, kupujete si cez internet letenky alebo napríklad aj ubytovanie na Booking, existuje na Slovensku možnosť, ako získať peniaze späť z každého takéhoto online nákupu z internetového obchodu.

Najskôr v krátkosti vysvetlím, ako to funguje: Dnes už takmer každý eshop má svoj provízny / vernostný (tzv. affiliate) program. Funguje to na princípe odporúčania daného internetového obchodu. To znamená, že ak sa na daný eshop dostanete po prekliku z inej webstránky, je možné, že majiteľ tej danej webstránky dostane za váš nákup odmenu – províziu (samozrejme, ak niečo nakúpite).

No a presne na tomto princípe funguje takzvaný cashback portál, akým je napríklad Refundo. Refundo sám využívam a aj vrelo odporúčam. Nižšie vám v krátkosti vysvetlím, ako to funguje:

Predtým, než v nejakom eshope nakúpim, sa prihlásim do môjho Refundo účtu a vyhľadám si, či daný eshop Refundo má vo svojej ponuke. Má ich v ponuke naozaj dosť a neustále pridávajú aj ďalšie nové. Okrem slovenských a českých eshopov tam nájdete aj zahraničné, ako napríklad Aliexpress, eBay, či na Slovensku veľmi obľúbený ubytovací portál Booking.com.

 

Refundo Vyhľadávanie Eshopu

 

Ak mi Refundo daný eshop vo svojej databáze nájde, stačí sa už len „prekliknúť“ z Refunda na daný eshop a spraviť online nákup. Po tom, ako tak spravíte, Refundo dostane za váš nákup províziu a polovicu z nej vám vráti vo forme cashbacku.

 

Preklik cez Refundo

 

Pozor: Ak sa na daný eshop nedostanete po kliku zo stránky Refundo.sk alebo nakúpite cez iný prehliadač, alebo v inom internetovom okne vášho prehliadača, cashback vám nebude pripísaný. Taktiež odporúčam vypnúť AdBlock, ak ho používate, a spraviť nákup radšej na stolnom počítači alebo notebooku a nie na mobile či tablete.

Niektoré stránky vám automaticky dajú vedieť, že nakupujete správne po kliknutí z Refunda, ako viď. príklad dole Booking.com (no nie je to tak na všetkých).

 

Booking.com Refundo Logo

 

Taktiež som si do svojho prehliadača nainštaloval rozšírenie priamo od Refundo, ktoré ma automaticky upozorní na to, že na stránke, ktorú práve navštívim, je dostupný Refundo cashback. Takto by sa mi už nemalo stať to, že by som si niečo objednal online bez možnosti caschbacku.

Odporúčam toto rozšírenie aj vám. Môžete si ho nainštalovať priamo z vášho účtu Refundo. Je dostupný pre prehliadače Chrome a Firefox. A navyše za jeho nainštalovanie vás Refundo odmení bonusom 0,40€.

 

Refundo Rozšírenie do Prehliadača

 

Peniaze zarobené (teda ušetrné) cez Refundo si môžete dať vyplatiť na svoj bankový účet už od sumy 1 Euro. Avšak nejaký čas trvá, kým daný internetový obchod schváli províziu pre Refundo. Niekedy to trvá aj mesiac alebo dva.

Za ten čas, čo Refundo používam, som na ňom ušetril už viac než 140€.

 

Refundo Preplatené Peniaze

 

Ak zľavový server Refundo ešte nepoužívate a nakupujete na Internete, určite vám ho odporúčam. Je to win-win situácia pre obidve strany. A navyše už hneď po registrácii na Refundo získate vstupný bonus 2€.

Andrej

Autor: Andrej

Expert vo webových technológiách a práci s WordPressom už od roku 2007. Keď nie som práve pri PC, pravdepodobne sa učím cudzie jazyky alebo bicyklujem. Viac o mne si môžete prečítať tu.